Adaptive current measuring circuit for electric power meters - Čučej, Žarko (Informacije MIDEM, 2000)
V članku je predstavljen tokovni merilnik za uporabo v števcih električne energije. Merilnik zagotavlja merilni razred v dinamičnem obsegu več kot 120 dB z uporabo standardnih analogno-digitalnih pretvornikov. Tako veliko dinamiko dosega s primerno nastavitvijo vzbujalnega toka Hallovega sezorja. Eksperimentalni rezultati kažejo, da predlagan merilnik presega po natančnostiin dinamiki, podane v standardu IEC687.
Keywords: električna moč; električna vezja; merilniki; merilno območje; merilno vezje; senzorji; točnost