Prenova procesa administrativnega obravnavanja bolnika - Črv, Milan (Uporabna informatika (Ljubljana), 2001)
Vzpostavitev primernega okolja, ki bo podpiralo uvajanje sprememb, je še posebej težavno v javnih zavodih, kjer pomenijo normativna organiziranost, odsotnost konkurence in pomanjkljivo strateško načrtovanje razvoja pomembne ovire. Vsekakor dobro upravljan proces prenove z uporabo primernih tehnik močno zmanjšuje stopnjo tveganja. Namen prispevka je predstavitev praktičnega preizkusa metode Objektni pristop k prenovi poslovanja pri prenovi procesa "administrativnega obravnavanja bolnika". Rezultat prenove sta model obstoječega izvajanja procesa. Spremenjenemu načinu dela je bil prilagojen informacijski sistem, na novo pa so bile opredeljene tudi vloge in odgovornosti izvajalcev prenovljenega procesa.
Keywords: bolniki; bolnišnice; informacijski sistemi; poslovni sistemi; reorganizacija