Metliška obrtnonadaljevalna šola - Dular, Andrej (Zgodovinski časopis, 1997)
Članek prikazuje pogoje za nastanek obrtnonadaljevlne šole v Metliki, razvoj šole in težave, ki so nastajale v času njenega delovanja. Na podlagi arhivskega gradiva je podano prizadevanje odbora metliške obrtne zadruge za ohranitev starih obrtniških pravic na področju obrtnega izobraževanja in boj šolnikov obrtnonadaljevalne šole za uveljavitev novih, z zakonom določenih šolskih obveznosti in pravil.
Keywords: poklicne šole; Metlika; obrtne šole; zgodovinski pregledi