Bahtin in Ducrot v perspektivi rekonceptualizacije lirskega subjekta - Balžalorsky, Varja (Slavistična revija, 2016)
Članek obravnava Bahtinovo dialoškost in Ducrotovo polifonično teorijo izjavljanja kot možni teoretski izhodišči za rekonstrukcijo pojma lirski subjekt. V prvem delu predstavi Bahtinove teze o monološkosti poezije in jih ovrže s koncepti Bahtinove metalingvistike. V drugem delu predstavi Ducrotov prenos Bahtinove polifonije v lingvistiko in njegovo polifonično teorijo izjavljanja primerjalno osvetli z nekaterimi koncepti Benvenistove teorije diskurza.
Keywords: Bahtin, Mihail Mihajlovič; dialogism; dialoškost; Ducrot, Oswald; enunciation; lirski subjekt; literarna teorija; literary theory; lyrical subject; point of view; teorije diskurza; theories of discoures; theory of literature; točka gledišča