Še nekaj misli ob prispevku Slovenec sem in kdo je več? - Kristan, Silvo (Šport (Ljubljana), 2023)
Natančnejša hermenevtična členitev prispevka z omenjenim naslovom je odkrila še vrsto ‘zanimivosti’, ki jih zaradi verodostojnosti teorije o športu in razčiščevanja spodrsov priznanih strokovnjakov velja zapisati v strokovni reviji. Če bi bile pričujoče opombe objavljene v kakem drugem glasilu, bi zagotovo obšle večino športnih strokovnjakov, to pa zagotovo ne bi bilo dobro. Zato po drugem branju omenjenega prispevka dopolnjujem moj polemični prispevek z naslovom V imenu natančnosti in resnice, ki ga je uredništvo revije Šport dobrohotno objavilo v številki 3-4, 2022. Le mnenje o nepotrebnih političnih bodicah, ki jih pisec v naslovu imenovanega prispevka priložnostno vrinja v besedilo, čeprav ničesar ne pojasnjujejo (razen avtorjevo identiteto), bom zadržal zase. Pa tudi mi- sel o kaotičnosti predstavitve in obravnave “predmeta in problema” (kot rečemo v znanosti) bom zadržal zase, ker je pač subjektivna in temelji na strožjih merilih snovanja monografij.
Keywords: hermenevtika; šport; športna kultura; telesna dejavnost; telesna kultura