Identifikacija sezonskih modelov temperatur zraka v področju glavnega mesta Sirije Damask - Skeiker, Kamal (Strojniški vestnik, 2001)
Ta prispevek predstavlja matematično predstavitev vremenskih parametrov v glavnem mestu Sirije Damask. Sezonski modeli, kot alternativa za uporabo urnih vremenskih vrednosti, so bili predlagani in uporabljeni za generiranje vremenskih podatkov za naslednje parametre: temperaturo suhega zraka, temperaturo vlažnega zraka, temperaturo rosišča. Matematični modeli so bili izdelani za ogrevalno sezono (od novembra do aprila) in za sezono klimatizacije (od junija do septembra).
Keywords: projektiranje stavb; analize toplotne; modeli matematični; temperature zraka; klimatizacija; climate; podnebje; Sirija; temperatura; Humidity; vlažnost; matematični modeli