Regional development perspectives of Slovenia - Černe, Andrej (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2003)
Regionalno razvojne pesrpektive Slovenije so prikazane s specifičnimi regionalnimi strukturami, strategijo regionalnega razvoja in, z prebivalstveno, naselbinsko in gospodarsko problematiko ter z razvojnimi razlikami med dvanajstimi statističnimi regijami.
Keywords: naselja; prebivalstvo; regionalni razvoj; regionalno gospodarstvo; regionalno planiranje; Slovenia; Slovenija