Asimetrije dojk, strukturni nemir in zvezdaste lezije - Kocijančič, Igor (Radiology and oncology (Ljubljana), 1998)
Opisali smo mamografske značilnosti diferencialno diagnozo in dodatne diagnostične postopke pei mamografskih najdbah strukturnega nemira, asimetrij in zvezdastih lezij. Nakazali smo na korelacijo med kliničnimi in mamografskimi najdbami. Možnost malignoma je najmanjša pri asimetrijah, večja pri strukturnih lezijah v kombinaciji z asimetrijo in največja pri zvezdastih lezijah.
Keywords: Breast neoplasms; Diagnosis, differential; diagnostika; dojke; Mammography; novotvorbe; rak (medicina)