Extending patches to fullerenes - Graves, Christina M. (Ars mathematica contemporanea, 2015)
V članku obravnavamo fulerenske krpanke, ki jih lahko razširimo na psevdokonveksne krpanke. Pokažemo, da vse fulerenske diske s tremi ali manj petkotniki lahko razširimo na psevdokonveskne krpanke in da vse psevdokonveksne krpanke lahko razširimo na fulerene.
Keywords: boundary codes; fulereni; fulerenske krpanke; fullerene patches; fullerenes; pseudoconvex patches; psevdokonveksne krpanke; robne kode