Digitalizacija slovenskega sodstva danes ter izzivi in rešitve za jutri - Brezovar, Rado (Podjetje in delo, 2022)
Elektronsko poslovanje (e-poslovanje) na slovenskih sodiščih velja za enega najpomembnejših gibal učinkovitega poslovanja slovenskih sodišč. Z izrazom e-poslovanje ni mišljena le uporaba informacijske tehnologije na sodiščih. Gre za vrsto pravnih in organizacijskih ukrepov, ki delujejo v tesnem sodelovanju s tehničnimi potenciali. Nenehno se iščejo sinergije med pravno, organizacijsko in tehnično komponento in niso omejene na zaprto pravosodno skupnost. Odprte so za vse uporabnike sodnih storitev.
Keywords: business intelligence; e-case management systems; E-justice; e-sodstvo; e-vpisniki; interoperability; interoperabilnost; poslovno obveščanje