Prepoved nadomeščanja stalnih zaposlitev z zunanjimi delavci - Kresal Šoltes, Katarina (Delavci in delodajalci, 2020)
Prispevek na primeru začasnega agencijskega dela analizira možnost sprejema ustreznih ukrepov za varstvo stalnih zaposlitev v razmerju do uporabe dela zunanjih delavcev. Kakšno vlogo imajo zakonodajalec in socialni partnerji in katere omejitve in prepovedi so lahko utemeljene na splošnem interesu varstva stalnih zaposlitev.
Keywords: delovna razmerja; delovno pravo; prekarno delo; stalna zaposlitev; trg dela