Knjižnice za splošno dostopnost kulturnih dobrin - Novljan, Silva (Knjižnica, 1998)
Članek obravnava javne splošne knjižnice, ki delujejo na področju kulture v Sloveniji. Presoja njihovega dosedanjega delovanja, učinkovitosti njihovih sedanjih možnosti in evidentiranje ovir naj bi služila oblikovanju predloga za sodobnemu času primeren prikaz knjižnic v nacionalnem programu kulturne politike.
Keywords: Splošnoizobraževalne knjižnice; Kulturna politika; Slovenia; Slovenija