Mesto antičnih balkanskih jezikov znotraj delitve na kentumske in satemske jezike - Klemenčič, Simona (Slavistična revija, 2008)
Eno ključnih vprašanj indoevropske dialektologije se zdi vprašanje delitve na kentumske in satemske jezike. Članek se ukvarja s klasifikacijo antičnih balkanskih jezikov in drugih slabo izpričanih jezikov znotraj te dihotomije.
Keywords: balkanski jeziki; baltoslovanski jeziki; dialectology; dialektologija; etimologija; etymology; ilirščina; Indo-European languages; indoevropski jeziki