Organigram za Osrednjo knjižnico Koper z mrežo splošnoizobraževalnih knjižnic - Kamenik, Ignac (Knjižnica, 1979)
Bibliotekarski strokovni in znanstveno-raziskovalni center pri Narodni in univerzitetni knjižnici v Ljubljani je za Osrednjo knjižnico Koper izdelal organigram. Le-ta upošteva lokalne posebnosti okolja, ki mu je namenjen, kot parcialna sistemska zasnova pa se more vključevati v načrtovanje celovite knjižnične mreže SIK zlasti v okoljih s širšimi (regionalnimi) razsežnostmi. Center želi spodbuditi razpravo o posameznih vsebinskih komponentah, ki jih organigram le nakazuje, za programske zasnove sodobne, času in prostoru primerno organizirane ter družbenim inovacijskim tokovom sledeče knjižnične mreže SIK na Slovenskem pa so odločujočega pomena. Zato ga posredujemo bralcem Knjižnice.
Keywords: Splošnoizobraževalne knjižnice; Koper; Knjižnične mreže; Organizacija poslovanja; Slovenia; Slovenija; planiranje