Ob podelitvi Valvasorjevih priznanj (Glasnik Slovenskega etnološkega društva, 1999)
Slovensko muzejsko društvo je letos maja, kot je to enkrat letno že tradicija,v Narodni galeriji v Ljubljani podelilo Valvasorjevo nagrado in priznanja za dosežke v muzealstvu. Tokrat je (skupno) priznanje šlo v roke trem sodelavkam Slovenskega etnografskega muzeja, in sicer kustodinjama mag. Mojci Terčelj in Poloni Sketelj ter muzejski svetovalki mag. Marjeti Mikuž. Zato povzemamo del uvodnega nagovora, ki ga je ob tej priložnosti izrekla predsednica komisije omenjenega društva ter izseke utemeljitev omenjenih priznanj - nagrajenkam pa še enkrat čestitamo.
Keywords: etnologija; Mikuž, Marjeta; nagrade; Sketelj, Polona; Terčelj, Mojca; Valvasorjeva priznanja