Igre na snegu in smučanje v okviru gibalnega/športnega programa Mali sonček - Videmšek, Mateja (Šport (Ljubljana), 2018)
Mali sonček je gibalni/športni program, v katerega je trenutno vključenih približno 70.000 predšolskih otrok v Sloveniji. Namenjen je otrokom od drugega do šestega leta starosti. V prispevku smo prikazali vlogo iger na snegu in smučanja, ki so kot ena izmed pomembnih dejavnosti za predšolske otroke vključene v vse štiri stopnje programa: Modri, Zeleni, Oranžni in Rumeni mali sonček. Stopnje se sistematično nadgrajujejo in dopolnjujejo.
Keywords: igre na snegu; Mali sonček; predšolski otroci; smučanje; športna vzgoja