Slogovne značilnosti --- premolk --- Pinterjevega dialoga - Onič, Tomaž (Primerjalna književnost, 2016)
Oklevajoč dialog uvrščamo med najpomembnejše prvine Pinterjevega sloga, ki se ga je prijel izraz "pinterjevski". Ta članek obravnava najvidnejše poteze Pinterjevega dramskega dialoga, jih ilustrira z odlomki iz njegovih dram ter presoja prevajalske težave pri njihovem prenosu v slovenski kulturni prostor.
Keywords: Pinter, Harold, 1930-2008; angleška dramatika; gledališče absurda; dramski dialog; literarni slog; premolk