Študij informatike na fakulteti - Mohorič, Tomaž (Uporabna informatika (Ljubljana), 1998)
Informatika kot veda in informatika kot stroka postajata iz dneva v dan vse bolj nepogrešljivi. V informacijsko družbo, v kateri bi radi živeli, ne moremo brez znanja. Prispevek opisuje pot, ki jo morajo študentje prehoditi pri študiju informatike na fakulteti, in znanja, ki jih morajo na tej poti osvojiti, da dosežejo zaželeno stopnjo diplomiranega inženirja, magistra ali doktorja.
Keywords: Fakulteta za računalništvo in informatiko; informatika; podiplomski študij; univerzitetni študij; visokošolski študij