Knjižnice s slovenskim gradivom v Italiji - Majovski, Ksenija (Organizacija znanja, 2007)
Prispevek podaja kratek pregled knjižnic s slovenskim gradivom na ozemlju, kjer je zgodovinsko prisotna slovenska skupnost v Italiji. Kratkemu opisu šolskih, občinskih in društvenih knjižnic sledi opisdejavnosti osrednje knjižnice Slovencev v Italiji - Narodne in študijske knjižnice v Trstu.
Keywords: Italija; Italy; knjižnice; knjižnično gradivo; Narodna in študijska knjižnica Trst