Pojem delavca s primerjalnega in EU vidika - Senčur Peček, Darja (Delavci in delodajalci, 2016)
V prispevku je obravnavano vprašanje razmejitve med delavcem in samozaposleno osebo z vidika izkušenj nekaterih evropskih držav, poleg tega pa so predmet obravnave nekatere novejše sodbe sodišča eu, v katerih sodišče široko razlago pojma delavca, ki jo razvilo v povezavi prostim gibanjem, širi tudi na nekatera področja delovnega prava, urejena z direktivami.
Keywords: delovna razmerja; delovno pravo; Evropa; Evropska unija; pravna ureditev; zaposleni