Slovene music in the later 20th and early 21st centuries - O'Loughlin, Niall (Muzikološki zbornik, 2009)
V poznem 20. in zgodnjem 21. stoletju glasba na Slovenskem teži k modernizmu ali postmodernizmu. Glede na nenehno medsebojno izmenjavanje kompozicijskih tehnik postaja razločevanje med skladatelji vse manj pomembno.
Keywords: glasba; modernizem; music; postmodernizem; Slovenia; Slovenija