Acceptance of ICT in agricultural sector in the Republic of North Macedonia - Paunovski, Ivo (Mednarodno inovativno poslovanje, 2019)
Kmetijstvo je zelo pomemben del vsakega gospodarstva. Glavni dejavnik svetovnega povpraševanja po kmetijskih izdelkih v naslednjem desetletju bo povečanje prebivalstva. Dejstvo, da mora kmetijstvo zadovoljiti naraščajoče potrebe po proizvodnji hrane, je za ta sektor zelo ključnega pomena. Vendar je intenziviranje proizvodnje hrane danes težje zaradi velikega vpliva podnebnih sprememb, pomanjkanja vode in povečanja pomanjkanja zemljišč. Zato je nujna potreba po povečani kmetijski proizvodnji na manj zemljiščih z manj vode z nadaljnjim intenziviranjem zato zelo pomembna. Raziskava, povezana z uveljavljanjem IKT v kmetijskem sektorju v Makedoniji je bila opravljena s kritično analizo in pregledom literature in polstrukturiranimi intervjuji.
Keywords: agriculture; ICT; IKT; kmetijstvo; North Macedonia; Severna Makedonija