Nove najdbe redke vrste Pretneria metkae Bognolo, 2000 (Coleoptera: Cholevidae: Leptodirinae) - Kofler, Bojan (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2020)
Redka vrsta Pretneria metkae je bila na Triglavu (2863 m) najdena na 4 lokacijah: Ivačičevi jami (Kat. št.: 2399), Snežni konti pod Malim Triglavom, Kotlu pod severnim ostenjem Kredarice in na poti med Domom Planika in Triglavsko škrbino.
Keywords: beetles; Cholevidae; Coleoptera; fauna; favna; Hrošči; Leptodirinae; Pretneria; Pretneria metkae; Slovenia; Slovenija; Žuželke