Boris Kuhar in etnološki film - Valentinčič Furlan, Nadja (Etnolog. Nova vrsta (Ljubljana), 2019)
Članek predstavlja poklicno pot Borisa Kuharja (1929-2018) in njegovo vlogo v slovenskem Odboru za etnografski film in analizira Kuharjeve pomembnejše etnološke filme iz produkcije Televizije Ljubljana in Slovenskega etnografskega muzeja. Avtorja predstavi kot izrazitega filmskega praktika in prvega slovenskega etnologa, ki je sam snemal filme in poznal celoten proces filmske produkcije. Dokazuje, da je Kuhar s svojim delom na televiziji prispeval k odprtosti javne televizije za nadaljnje sodelovanje z etnologi, v Slovenskem etnografskem muzeju pa je sprožil naravnanost v razmeroma kratke filmske oblike za prikazovanje na razstavah.
Keywords: biografije; dokumentarni film; etnografski film; Kuhar, Boris; osebne bibliografije; slovenski etnologi; slovenski film