Geografski vidiki mreženja podjetij v Sloveniji - Nared, Janez (Geografski vestnik, 2005)
Povezovanje podjetij se je v preteklosti izkazalo kot zelo obetavna oblika spodbujanja gospodarskega razvoja, kar izboljša gospodarski položaj celotnega regionalnega gospodarstva, s tem pa tudi blaginjo prebivalstva. Zaradi vseh prednosti, ki jih tovrstno povezovanje prinaša, je mreženje podjetij ena ključnih razvojnih strategij z vidika gospodarskega in regionalnega razvoja. Velikokrat težko kvantitativno dokažemo, katere učinke ima oblikovanje gozdov,vendar domneve številnih raziskav potrjujejo podjetniki, katerih podjetja gradijo svoje prednosti na mrežni povezanosti z ostalimi komplementarnimi podjetji, in uspeh gospodarstva na tovrstnih območjih.
Keywords: ekonomska geografija; regionalno gospodarstvo; podjetja; specializacija; povezovanje; konkurenčnost; razvojna strategija; Slovenia; Slovenija