Vpogledi v dokumentacijo - Smrdel, Borut (Podjetje in delo, 2016)
Prispevek obravnava problematiko vpogledov v dokumentacijo iz postopkov oddaje javnih naročil, pri čemer se osredotoča predvsem na varovanje poslovnih skrivnosti. V njem je predstavljena ureditev tega področja v veljavnih predpisih, praksa Državne revizijske komisije za revizijo postopkov oddaje javnih naročil, nekoliko podrobneje pa tudi za problematiko relevantna sodba Sodišča EU v zadevi Varec. Avtor v prispevku opozarja na izrazito neskladje med zahtevo po varovanju poslovnih skrivnosti v postopkih oddaje javnih naročil na eni strani ter odprtim dostopom do vseh informacij po zaključku teh postopkov na drugi strani. V zvezi z navedenim izraža nujnost enotnega pristopa k obravnavanju in varovanju informacij, ki izvirajo iz postopkov oddaje javnih naročil.
Keywords: javna naročila; javni razpisi; pravna ureditev; revizija