Confessional poetry and music - Vancu, Radu (Primerjalna književnost, 2015)
Študija preučuje deli dveh osrednjih konfesionalnih pesnikov: Američana Johna Berrymana z njegovim globokim zanimanjem za Bacha, in Romuna Mirceo Ivanescuja, vse življenje obsedenega s Chopinom. Prispevek opazuje, kako sta ob izrazitem navdušenju nad glasbo do nje čutila tudi zadržanost.
Keywords: Berryman, John, 1914-1972; Ivanescu, Mircea, 1931-2011; književnost in glasba; ameriška poezija; romunska poezija; osebnoizpovedna lirika; Trauma; travma