Modeli književnega pouka v slovenskem šolskem sistemu - Krakar-Vogel, Boža (Jezik in slovstvo, 2019)
V članku prikazujem, kako so se od druge polovice 70. let 20. stoletja do sodobnosti pri nas razvijali pogledi na književni pouk v gimnazijah, se oblikovali v nekatere modele, in kako so bili ti vgrajeni v prakso ob reformah šolskega sistema. Iz nekaterih raziskav povzemam tudi aktualno stanje pri književnem pouku v gimnazijah.
Keywords: diferenciacija; eksterna matura; gimnazije; književnost; komunikacijski pouk; pouk književnosti; recepcijska didaktika književnosti; sistemska didaktika knjževnosti