Poltranzitivne algebre in vektorski prostori - Kokol-Bukovšek, Damjana (Obzornik za matematiko in fiziko, 2011)
Obravnavamo poltranzitivne množice matrik, ki imajo kako algebraično strukturo. Poltranzitivnost je lastnost, ki je nekoliko šibkejša od tranzitivnosti. Ukvarjamo se predvsem s poltranzitivnimi algebrami in vektorskimi prostori matrik.
Keywords: algebre matrik; linear algebra; linearna algebra; matrix algebras; matrix theory; poltranzitivnost; semitransitivity; teorija matrik; vector spaces of matrices; vektorski protori matrik