Starosti prijazna univerza - Ličen, Nives (Kakovostna starost, 2023)
Spreminjanje demografske strukture in dolgoživost postavljata tudi pred terciarno izobraževanje izzive, na katere sistem visokošolskega izobraževanja odgovarja z novimi pristopi pri študiju (poučevanju in učenju), raziskovanju, inoviranju in družbenem angažiranju. Članek opisuje razvoj starosti prijazne univerze, to je gibanja, ki sledi načelom globalnega gibanja starosti prijazna univerza in ponuja strategije, ki jih višje in visokošolske organizacije ter univerze lahko uporabijo za razvoj programov, ki so vključujoči.
Keywords: družbeno odgovorna univerza; programi; starost; terciarno izobraževanje