Odvisnost kakovosti podtalnice od njene dinamične izdatnosti in globine - Brnot, Marija (Geografski vestnik, 2000)
Prispevek prikazuje vpliv dinamične izdatnosti in globine podtalnice na kakovost talne vode v Sloveniji. V obravnavo je bilo vključenih deset sklenjenih območij s podtalnico, za katera so na razpolago podatki o kakovosti, pretoku in globini podtalnice.
Keywords: hidrogeografija; podzemne vode; podtalnica; varstvo voda; onesnaževanje voda; Slovenia; Slovenija