Cervantes, Menard in Borges - Chartier, Roger (Primerjalna književnost, 2011)
Razprava obravnava Borgesovo zgodbo "Pierre Menard, avtor Kihota" z biografskega, avtobiografskega, alegoričnega, kritičnega, estetskega in bibliografskega gledišča. V vseh teh kontekstih se zgodba izkaže za bodisi eksplicitno ali pa implicitno samonanašalno, saj v vseh primerih bere sebe v razmerju do svojega avtorja, izdaje in bralstva.
Keywords: Borges, Jorge Luis, 1899-1986; "Pierre Menard, autor del Quijote"; Literarne študije; Cervantes Saavedra, Miguel de, 1547-1616; literarni liki; fiction; fikcija; pastiš