Muslimani v Sloveniji so ramazanski muslimani - Jeglič, Urška (Edinost in dialog, 2024)
Namen prispevka je pojasniti trditev Nedžada Grabusa, ki je muslimane v Sloveniji označil za ramazanske muslimane. Prispevek prikaže, koliko muslimanov v Sloveniji se odloča za post, in predstavi praznovanje ramazanskega bajrama v Sloveniji. V prispevku je prav tako izpostavljena problematika potrošništva v času ramazana, ki pripomore k ozaveščanju praznika, hkrati pa oddaljuje od njegovega bistva.
Keywords: marketing; muslimani v Sloveniji; Muslims in Slovenia; občestvo; potrošništvo; ramadan; ramadan Bayram; ramazan; ramazanski bajram; skupnost