Razmišljanja in pričakovanja študentov bibliotekarstva in diplomiranih bibliotekarjev o bodoči profesionalni karieri - Peteh, Maja (Knjižnica, 1999)
Prispevek navaja rezultate ankete, ki je bila izvedena med študenti bibliotekarstva na Filozofski fakulteti v Ljubljani in zaposlenimi bibliotekarji. Študentje in diplomirani bibliotekarji menijo, da so diplomanti bibliotekarstva strokovno bolj usposobljeni kot tisti knjižnični delavci, ki takšne izobrazbe nimajo. Najpogostejši vzrok za vpis so prosta vpisna mesta na Oddelku za bibliotekarstvo ter ljubezen do knjige. V prihodnosti se diplomirani bibliotekarji uvrščajo v srednji družbeni razred.
Keywords: Bibliotekarstvo; library science; education; Izobraževanje; student; Študenti