Tvorjenke s predponskim obrazilom pod- v ruščini - primerjava s španščino - Quero Gervilla, Ángeles (Slavistična revija, 2009)
Zapleten tvorbeni sistem ruskega glagola postavlja prevajalce iz ruščine v španščino pred velike težave. Problem so številne teorije skušale razložiti z različnih vidikov, dosedanje raziskave pa do pokazale, da pomene predpon določajo glagolski pomeni. Članek se osredotoča na predpono pod-, ki v ruščini izraža majhno količino. Rezultat pričujoče analize je pomenska sistemizacija glagolov s predpono pod-. Članek tudi vzpostavlja pravila za prevod glagolov s to predpono iz ruščine v španščino.
Keywords: besedotvorje; glagol; predpone; prevajanje; primerjalne študije; Russian; ruščina; Spanish; španščina; translation; verb; word formation