Govekarjeva afirmacija Émila Zolaja - Smolej, Tone (Slavistična revija, 2004)
Avtor v svoji raziskavi preučuje tri ravni Govekarjeve afirmacije Émila Zolaja na Slovenskem: literarno in prevajalsko ter politično v času afere Dreyfus.
Keywords: francoska književnost; French literature; Govekar, Fran, 1871-1944; literarna kritika; literarna recepcija; literarni vplivi; literary criticism; naturalizem; prevodi; Slovene literature; slovenska književnost; Zola, Émile, 1840-1902