Spominska plošča Francu Hočevarju - Razpet, Marko (Obzornik za matematiko in fiziko, 2009)
Matematiku Francu Hočevarju so 20. junija 2009 v rojstni Metliki odkrili spominsko ploščo. Prispevek njegov kratek življenjepis in delo ter predstavi nekaj njegovih znanstvenih objav.
Keywords: biografije; Hočevar, Franc Jožef; matematika; slovenski matematiki