Pripoved in dogodek - Snoj, Vid (Primerjalna književnost, 2009)
Članek obravnava pripoved v zgodovinopisju in literarnem zgodovinopisju, ki jo je metakritična refleksija obeh disciplin naredila vprašljivo. Zagovarja obstoj pripovedi v teh disciplinah in literarnozgodovinsko pripoved utemeljuje v literarnem dogodku.
Keywords: history of literature; literarna zgodovina; history; zgodovinopisje; literature; književnost; pripoved; zgodba; dogodek; esencializem; relacionizem; Longin; vzvišeno; das Unheimliche