Zakrasela pokrajina v Frankovski Juri 1 - Pavšek, Miha (Geografski obzornik, 1994)
Članek predstavlja predvsem fizičnogeografske značilnosti severnega dela Frankovske Jure. V prvem delu članka so prikazane splošne značilnosti nemškega zakraselega površja in frankovske pokrajine, da bomo v naslednji številki lažje razumeli razvoj tega površja in značilnih kraških oblik ter postopnost zakrasevanja.
Keywords: fizična geografija; Frankovska Jura; geografija; kraški pojavi; Nemčija