Komentar k vprašalniku o tvorjenju pravniških besedil - Novak, Nina (Slavistična revija, 2006)
V uvodnem delu prispevka je določeno razmerje med pravnim in pravniškim jezikom, v osrednjem delu pa so navedeni rezultati anketnega vprašalnika, katerega namen je bilo ugotoviti, kako pravniki tvorijo pravniška besedila. Navedene so tudi najpogoštejše težave, ki jih imajo pravniki pri tvorjenju besedil in samoocena njihove jezikovne zmožnosti.
Keywords: law; pravniški jezik; pravo; priročniki; Slovene; slovenščina