Hoplitis mazzuccoi (Schwarz & Gusenleitner) in Slovenia and Micreriades species of the East Adriatic coast (Hymenoptera: Megachilidae) - Gogala, Andrej (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2009)
Predstavljeni so prvi podatki o čebeli vrste Hoplitis mazzuccoi (Schwarz & Gusenleitner) v Sloveniji, z nekaj zapiski o biologiji. Vrsta je primerjana z vrsto H. illyrica (Noskiewicz), ki prav tako pripada podrodu Micreriades Mavromoustakis.
Keywords: bees; čebele; entomologija; entomology; fauna; favna; Slovenia; Slovenija