Simplicialni kompleksi in diskretna Morsova teorija - Franc, Aleksandra (Obzornik za matematiko in fiziko, 2018)
Predstavimo enostavne, a nadvse uporabne simplicialne komplekse in osnove diskretne Morsove teorije.
Keywords: algebraična topologija; baricentrična subdivizija; matematika; Morsova teorija; simplicialni kompleksi