Kustodiat za geologijo – razkrivanje geološke dediščine Slovenije - Jeršek, Miha (Scopolia, 2021)
Kustodiat za geologijo raziskuje, ugotavlja, evidentira, dokumentira, vrednoti in znanstveno opisuje minerale, kamnine in fosile ter kulturno dediščino, povezano z geologijo, dopolnjuje in varuje geološke zbirke ters pomočjo razstav, predavanj, publikacij in drugih medijev predstavlja javnosti različna področja geologije.
Keywords: Geologija; Muzeji