Z dokazi podprta rehabilitacija pacientov po okvari hrbtenjače - Šavrin, Rajmond (Rehabilitacija (Ljubljana), 2011)
Kakovostni randomizirani klinični poizkusi so pri osebah po poškodbi hrbtenjače redki. Večina raziskav je metodološko pomanjkljivih in zajemajo majhno število preiskovancev. Za višjo kakovost raziskav je potrebno upoštevati mednarodne standarde za nevrološko klasifikacijo, standardizacijo zbiranja podatkov in smernice za izvajanje kliničnih poizkusov pri osebah po poškodbi hrbtenjače. Predstavljenih je tudi nekaj randomiziranih kliničnih poizkusov s področja rehabilitacije pacientov po poškodbi hrbtenjače, ki imajovečjo ali manjšo znanstveno težo.
Keywords: hrbtenjača; poškodbe; rehabilitacija; vocational rehabilitation