Varstvo interesov delavcev v postopkih privatizacije družb v državni lasti - Hojnik, Janja (Delavci in delodajalci, 2015)
Avtorica utemeljuje, da pravila o državnih pomočeh niso edina pravila, ki zavezujejo izpeljavo privatizacijskega postopka. Privatizacija zadeva ob pravila o državnih pomočeh, pa tudi pravila o prevzemih, o svobodni konkurenci ter o delavskem soupravljanju, ki predstavlja ne le kategorijo slovenskega ustavnega prava, ampak tudi temeljno načelo prava EU. Vsi vidiki morajo biti tudi upoštevani.
Keywords: državna lastnina; državna pomoč; gospodarske družbe; pravice; privatizacija; zaposleni