Vloga Agencije za trg vrednostnih papirjev v prevzemnih postopkih - Čadež, Anka (Podjetje in delo, 2015)
Avtorica obravnava vlogo Agencije za trg vrednostnih papirjev v postopku prevzema delniških družb. Poglavitna naloga Agencije je nadzor nad tem, da subjekti finančnega trga ravnajo v skladu z Zakonom o prevzemih. Zakon je namenjen predvsem zaščiti malih delničarjev, ki morajo imeti ob spremembi kontrole v ciljni družbi možnost izstopiti iz nje po pravični ceni.
Keywords: delničarji; finančni trg; podjetja; pravna ureditev; prevzem