Nekateri pravni vidiki finančnega leasinga - Vrenčur, Renato (Podjetje in delo, 2024)
Avtorja se v prispevku ukvarjata z nekaterimi pravnimi vidiki finančnega leasinga. Najprej predstavita osnovne pravne značilnosti tega pravnega instituta, nato pa analizirata novejšo sodno prakso, kot jo v zadnjem obdobju razvijajo slovenska sodišča. V prispevku argumentirano predstavita lastna stališča ter jih primerjata z drugačnimi stališči sodne prakse. Predstavita tudi arbitražno odločbo, ki se ukvarja z aktualnimi pravnimi vprašanji finančnega leasinga.
Keywords: arbitration; arbitraža; case law; financial leasing; finančni leasing; law of obligations; movable property; obligacijsko pravo; premičnine; property law; sodna praksa; stvarno pravo