Personal geographies - Taylor, Ellen Maureen (ELOPE (Ljubljana), 2016)
Članek se poglablja v odnos med dvema ameriškima pesnicama 20. stoletja, Elizabeth Coatsworth in njeno hčerjo Kate Barnes. Obe sta snov za svoje ustvarjanje črpali iz svojih fizičnih in osebnih geografij; obe sta ustvarjali v senci dominantnih soprogov. Za Elizabethino zgodnjo poezijo je značilen jezikovni minimalizem vzhodnjaške pesniške tradicije kot tudi njenih sodobnikov imagistov. V Katinem delu se materin vpliv, razviden v minimalističnem slikanju podob, spaja z vplivom feministične poezije njene generacije. V poeziji obeh se zrcali tudi dinamičen odnos med materjo in hčerjo ter soočanje z vlogo ženske v patriarhalni zahodni družbi, ki predvideva ponižnost in osredotočenost na dom in družino. Ugotovitve v članku se nanašajo na Coatsworthine pesmi, eseje in memoar, ter Barnesine pesmi, intervjuje in arhiv pisem, ki osvetljujejo odnos med njo in njeno znamenito materjo.
Keywords: American literature; ameriška književnost; ameriški pesniki; feminism; feminizem; imagizem; konfesionalna poezija; literarne študije; odnos mati-hči; patriarhalnost