Ectoparasites from the nests of the house martin (Delichon urbica) in Slovenia - Trilar, Tomi (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 1999)
V urbanem okolju severne Slovenije smo zbrali 145 gnezd mestne lastovke (Delichon urbica). Pri zunanjih zajedalcih, ki smo jih našli v gnezdih, opisujemo razmerje med spoloma in razvojne kroge lastovičje stenice (Oeciacus hirundinis), lastovičje bolhe (Ceratophyllus hirundinis) in lastovičje muhe (Stenepteryx hirundinis).
Keywords: ektoparaziti; entomologija; lastovke; zajedalci; zoologija; zoology