Medčasovna analiza spremljanja medijev slovenske narodne manjšine v Monoštru - Munda Hirnök, Katalin (Razprave in gradivo - Inštitut za narodnostna vprašanja (1990), 1996)
V prispevku je avtorica primerjala in analizirala rezultate pogostosti spremljanja medijev slovenske narodne manjšine v Monoštru (za časopis Porabje med dvema časovnima točkama - 1992,1995, za slovensko oddajo na radiu Györ in televizijsko oddajo Slovenski utrinki pa za l.1995). Pri pogostosti spremljanja je analizirala povprečne vrednosti pogostosti spremljanja medijev slovenske narodne skupnosti glede na spremenljivko etnična pripadnost. - Rezultati kažejo, da so sedanje razmere na področju informiranja v Monoštru boljše kot pred leti, ne manjka pa tudi nalog, na katere je avtorica opozorila v prispevku.
Keywords: analize; Madžarska; množični mediji; Monošter; narodne manjšine; porabski Slovenci; raziskave